Snipper de ui en snij de winterpeen en bleekselderij in kleine blokjes, van zo'n halve centimeter.
Verhit een laagje olijfolie in een grote braadpan.
Zodra de olie heet is, voeg je er de fijngesneden groente aan toe samen met de pancetta. Bak alles samen ongeveer 10 minuten op laag vuur zodat de groenten zacht worden.
Voeg het gehakt toe en bak het geheel nog eens 10 minuten op zacht vuur, totdat het vlees gaar is. Rul het gehakt regelmatig door. Breng op smaak met wat peper en zout.
Giet de witte wijn erbij. Laat alles rustig koken op laag vuur tot het vocht is ingedampt.
Snij de gepelde tomaten in stukjes en voeg ze toe aan de pan. Verkruimel nu ook het bouillonblokje en voeg deze ook toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het geheel inkoken. Vergeet niet om regelmatig te roeren om aanbranden van de saus te voorkomen.
Laat de pan op laag vuur en laat rustig doorsudderen voor 2 à 3 uur. Eventueel kan je de pan ook in de oven op 150 graden plaatsen en deze er dan na 2 à 3 uur uithalen.
Kook voordat de saus de klaar is de tagliatelle of pappardelle zoals op de verpakking. Voeg ruim zout toe aan het water, het water moet zo zout zijn als de zee.
Als de saus klaar is voeg nog een scheut melk toe en laat deze nog even zachtjes koken.
Giet de pasta af als deze klaar is en voeg toe aan de saus.
Serveer de pasta in diepe borden met de Parmezaanse kaas.