Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Tagliatelle á Serrano ham
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
25
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans
Porties
4
personen
Ingrediënten
300
gram
tagliatelle
200
gram
Serrano ham
1
grote
ui
3
teentjes
knoflook
125
ml
kookroom
400
gram
Tomaten blokjes
1 blik
1
hele
courgette
2
eetlepels
pijnboompitten
1
theelepel
oregano
1
theelepel
Italiaanse kruiden
1
theelepel
Provinciale kruiden
Zout en peper
Naar smaak toevoegen
Parmezaanse kaas
Voor garnering
Instructies
Rooster de pijnboompitten in de pan en zet apart.
Snipper de ui, pel de knoflook en snijd de courgette.
Rol de Serrano ham per velletje op en snijd deze in stukjes (+/-1 cm).
Verhit 2 eetlepels olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook aan tot glazig op middelhoog vuur (4/5 minuten).
Voeg dan de courgette toe en bak dit 3 minuten mee.
Voeg de tomatenblokjes en kookroom toe en breng aan de kook.
Voeg alle kruiden, Serrano ham en pijnboompitten toe en laat de saus voor minimaal 10 minuten pruttelen om middelhoog vuur.
Kook de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking.
Voeg de afgegoten pasta toe aan de saus en serveer met Parmezaanse kaas.