Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de ui, knoflook en een snuf zout toe. Dek de pan af en bak het uienmengsel 6-7 minuten op matig vuur tot de ui glazig is. Haal de koekenpan van het vuur, roer de Italiaanse kruiden erdoor en laat het uienmengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Verkruimel de beschuit in een grote bak. In totaal heb je ongeveer 140 gram nodig. Meng het broodkruim in een kom met de melk en laat het 10 minuten weken.
Verhit de oven voor op 220 °C en vet een bakplaat in met olijfolie.
Doe het gehakt, de eieren, peterselie, kaas, het broodkruim, het afgekoelde uienmengsel, 2 theelepels zout en 1 theelepel peper in een kom. Meng alles met je handen goed door elkaar.
Bevochtig je handen en rol van het gehaktmengsel ballen ter grootte van een golfbal. Leg ze op de voorbereide bakplaat en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.