Ga terug

Empanada

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 Empenadas

Ingrediënten
  

  • 150 gram Kipfilet
  • 1 hele Ui
  • 500 milliliter Kippenbouillon
  • 1 hele Bosui
  • 2 eetlepels Doperwten
  • 140 gram Tomatenpuree
  • 1 teen Knoflook
  • 3 eetlepels Mais
  • 1 theelepel Chilivlokken
  • 1 theelepel Gerookte paprikapoeder
  • 1 pak Deeg voor hartige taart
  • 4 plakjes Cheddar cheese
  • 1 heel Ei

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°. Laat het diepvriesdeeg op kamertemperatuur komen. Kook de kipfilets gaar in de kippenbouillon, giet af en laat daarna even afkoelen.
  • Smelt wat boter in een koekenpan en bak hier de ui en knoflook in tot het glazig is. Voeg dan de wortel, erwten, maïs en lente-ui toe en bak even een minuut of 3 mee. Voeg dan de uitgelekte tomatenpuree en de kruiden toe, roer door en laat nog een minuut of 5 pruttelen.
  • Pluk ondertussen de kip uit elkaar, zodat je van die lekkere, draderige stukjes vlees krijgt en roer deze op het laatste moment door de kruidige groentesaus.
  • Gebruik een uitsteekring om pannenkoekjes met een doorsnee van ongeveer 10 cm te maken en leg op ieder pannenkoekje een half plakje cheddar.
  • Doe met een lepel een royale portie van de saus op 1 helft van een deegpannenkoekjes. Houd de rand vrij.
  • Klap de pannenkoek dubbel zodat je een half maantje krijgt en druk de rand goed dicht. Druk de rand hierna nog verder aan met een vork. Je hebt zojuist je eerste empanada gemaakt
  • Herhaal dit tot je genoeg empanandas hebt en leg ze dan op een bakplaat (met bakpapier). Gebruik een kwastje om de bovenkanten van de empanadas met het los geklopte ei te bestrijken.
  • Zet de bakplaat voor een minuut of twintig in de oven en je kunt vervolgens de lekkerste ‘homemade’ empanada's uit de oven halen.

Notities

Source: https://simoneskitchen.nl/dudefood-dinsdag-huisgemaakte-empanada/