Zet een pan water op het vuur en breng deze net onder/rond het kookpunt.
Snij de boter en de pure chocolade in kleinere stukjes. Plaats de boter en pure chocolade in een hitte bestendige bak en smelt deze boven de pan met water (laat de bak het water niet raken). Zodra de boter en chocolade volledig gesmolten is zet de bak opzij zodat deze kan koelen.
Mix 2 hele eieren, 1 eierdooier, vanille en het zout in een grote bak met een mixer tot luchtig (minimaal 3 minuten).
Weeg nu de suiker, bloem en cacao poeder af en zet klaar om te mixen.
Combineer het ei met de chocolade mix en de suiker kort met de mixer tot gecombineerd.
Spatel nu de bloem en cacao poeder door het beslag tot gecombineerd. Spatel als laatste de witte chocolade stukjes door het beslag.
Verdeel het beslag over de bakvorm en bak voor 30 minuten in de oven.
Controleer na 30 minuten met een satéprikker in het midden van de brownie of deze gaar is. Als de prikker natte kruimels meeneemt is deze klaar, is de prikker enkel nat dan moet de brownie nog even terug de oven in.
Laat de brownie volledig koelen in de bakvorm voordat je deze in stukken gaat snijden.