In een grote kom, mix de suiker zout en boter tot gecombineerd.
Klop de eieren samen met het vanille-extract tot luchtig (minimaal 3 minuten) en mix vervolgens kort met de boter mix tot gecombineerd.
Zeef de bloem en bakpoeder in de mix en vouw in elkaar met een spatel tot net gecombineerd.
Vouw de chocolade chips in het mengsel met de spatel.
Zet de bak met deeg in de koelkast voor minimaal 30 minuten. Hoe langer je het deeg laat rusten hoe dieper de smaak van de koekjes zullen zijn.
Verwarm de oven op 180 graden boven onder warmte.
Maak balletjes van het deeg ter grootte van een golf bal of schep ballen deeg met een ijsschep op een bakplaat. Let erop dat je genoeg ruimte laat tussen de koekjes aangezien deze bijna 3 keer zo breed worden in de oven.
Bak de koekjes voor 12-15 minuten.
Laat de koekjes rusten op de bakplaat buiten de oven tot volledig afgekoeld.