
Tagliatelle á Serrano ham
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 300 gram tagliatelle
- 200 gram Serrano ham
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 125 ml kookroom
- 400 gram Tomaten blokjes 1 blik
- 1 hele courgette
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel Provinciale kruiden
- Zout en peper Naar smaak toevoegen
- Parmezaanse kaas Voor garnering
Instructies
- Rooster de pijnboompitten in de pan en zet apart.
- Snipper de ui, pel de knoflook en snijd de courgette.
- Rol de Serrano ham per velletje op en snijd deze in stukjes (+/-1 cm).
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook aan tot glazig op middelhoog vuur (4/5 minuten).
- Voeg dan de courgette toe en bak dit 3 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes en kookroom toe en breng aan de kook.
- Voeg alle kruiden, Serrano ham en pijnboompitten toe en laat de saus voor minimaal 10 minuten pruttelen om middelhoog vuur.
- Kook de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking.
- Voeg de afgegoten pasta toe aan de saus en serveer met Parmezaanse kaas.