Tagliatelle á Serrano ham

Tagliatelle á Serrano ham

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram tagliatelle
  • 200 gram Serrano ham
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 125 ml kookroom
  • 400 gram Tomaten blokjes 1 blik
  • 1 hele courgette
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel Provinciale kruiden
  • Zout en peper Naar smaak toevoegen
  • Parmezaanse kaas Voor garnering

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitten in de pan en zet apart.
  • Snipper de ui, pel de knoflook en snijd de courgette.
  • Rol de Serrano ham per velletje op en snijd deze in stukjes (+/-1 cm).
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook aan tot glazig op middelhoog vuur (4/5 minuten).
  • Voeg dan de courgette toe en bak dit 3 minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes en kookroom toe en breng aan de kook.
  • Voeg alle kruiden, Serrano ham en pijnboompitten toe en laat de saus voor minimaal 10 minuten pruttelen om middelhoog vuur.
  • Kook de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking.
  • Voeg de afgegoten pasta toe aan de saus en serveer met Parmezaanse kaas.