
Classis Lasagna
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 6 Personen
Equipment
- 1 Grote ovenschaal
Ingrediënten
- 250 Gram Lasagne bladen
- 800 Gram Tomaten blokjes 2 blikken
- 500 Gram Passata
- 140 Gram Tomaten puree
- 400 Gram Italiaanse wokgroenten
- 500 Gram Rundergehakt
- 175 Gram Geraspte oude kaas
- 175 Gram Geraspte jong belegen 48+ kaas
- 1 eetlepel Paprika poeder
- 2 eetlepel Italiaanse kruiden
- 3 teentjes knoflook
- 1 hele Grote ui
- 1 eetlepel Olijfolie
- 50 Gram Parmezaanse kaas
Instructies
- Verwarm de over voor op 200 graden boven onder warmte.
- Snipper de ui en pel de knoflook.
- Fruit de ui en knoflook in de pan met de olijfolie of matig vuur voor 4 minuten (tot glazig).
- Rul vervolgens het gehakt door het uienmengsel op hoog vuur tot rondom bruin.
- Voeg vervolgens de wokgroente bij en bak nog even 3 minuten mee.
- Voeg de tomaten blokjes, tomaten puree, passata, Parmezaanse kaas en de kruiden toe en breng aan de kook.
- Als de saus aan de kook is draai het vuur tot middelmatig en laat pruttelen tot de saus de goede dikte heeft (meestal 5-10 minuten). Proef nu ook de saus, als de saus nog flauw smaakt kruid dan bij maar wacht minimaal een minuut met proeven daarna omdat de kruiden sterker worden door het inkoken.
- Begin met het bouwen van de laagjes. Schep steeds een laag saus in de ovenschaal en bedek met lasagne bladen (meestal 3-4 lagen lasagne bladen). eindig de laatste laag met lasagne saus en bedek deze met de geraspte kazen (gebruik zo veel als je wilt waarschijnlijk zijn niet beide zakjes geraspte kaas volledig nodig).
- Zet vervolgens de ovenschaal in de voorverwarmde over voor 40 minuten.
- Haal de lasagne uit de oven en verdeel in 6 stukken.