Zoete aardappel soep met gegrilde beenham

Zoete aardappel soep met gegrilde beenham

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Soep
Porties 4 personen

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten
  

  • 2 grote zoete aardappels
  • 3 tenen knoflook
  • 2 rode uien
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 600 gram beenham
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 liter water
  • 1 theelepel zwarte peper
  • zout naar smaak
  • 2 theelepels gedroogde dille voor garnering

Instructies
 

  • Was de groenten. Pel en snipper de rode ui en knoflook. Schil de zoete aardappel en wortel en snij in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en de zaadjes uit de rode peper (als je meer pit wilt kan je deze van de peper er in laten).
  • Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit 2 knoflooktenen en de rode ui 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel, rode paprika, wortel en rode peper toe en bak 5 minuten mee op laag vuur. Schep het mengsel af en toe om.
  • Voeg het water en de groentebouillonblokjes toe, breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten doorkoken op laag vuur.
  • Snijd ondertussen de beenham in kleine blokjes en breng op smaak met zout en peper.
  • Bak de stukjes beenham in een koekenpan met een scheutje olie gaar, wacht met het toevoegen van het vlees aan de soeppan, want de soep moet eerst gepureerd worden.
  • Pureer de soep met een staafmixer. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg vervolgens de stukjes beenham en de losgekomen sappen toe aan de soeppan en meng erdoorheen.
  • Garneer met wat gedroogde dille en eet smakelijk!

Notities

https://www.eiwitchef.nl/zoete-aardappelsoep-met-gegrilde-beenham/