Griekse orzo met kip, feta en tzatziki

Griekse orzo met kip, feta en tzatziki

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 350 Gram Kippendijen
  • 2 Stuks Rode paprika
  • 250 Gram Orzo
  • 400 Gram Tomatenblokjes 1 blik
  • 75 Gram Feta
  • 1 Stuk Laurierblad
  • 1 Theelepel Kaneel
  • 1 Theelepel Knoflookpoeder
  • 1 Theelepel Gedroogde dille
  • 1 Theelepel Gedroogde munt

Voor de tzatziki

  • 350 Gram Griekse yoghurt
  • 1 Komkommer Geschild, in de lengte gehalveerd, zaden met een theelepel verwijderen, geraspt, uitgewrongen in een theedoek zodat alle vocht eruit is
  • 2 Eetlepels Citroensap
  • 1 Teentje Knoflook Geperst
  • 1 Snufje Paprikapoeder
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 225 graden boven- onderwarmte. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de paprika en snijd in grove stukken. Leg deze in de ovenschaal met een beetje olijfolie en peper en zout. Zet in de oven voor 20 minuten
  • Kook de orzo zoals omschreven op de verpakking in ruim gezouten water.
  • Maak van alle kruiden een mengsel en meng hier de kipblokjes door. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de kip en kruiden rondom aan.
  • Voeg daarna de tomatenblokjes, 100 ml water en laurierblaadje toe. Kook zachtjes door voor 15 minuten. Roer regelmatig en verwijder na de 15 minuten het laurierblaadje.
  • Begin nu met het maken van de tzatziki. Doe de yoghurt, komkommer (zoals omschreven in de ingrediëntenlijst), citroensap, knoflook, zout en peper in een kom. Roer alles door elkaar en voeg een scheutje olijfolie toe en als laatste een beetje paprika poeder.
  • Haal de gegrilde paprika uit de oven en voeg deze en de gekookte orzo bij de tomaten en kip.
  • Serveer met verkruimelde feta en de tzatziki.
  • Eetsmakelijk

Notities

https://enjoythegoodlife.nl/griekse-orzo-met-kip-feta-en-tzatziki/